Met de herinrichting van het knooppunt Londerzeel Zuid komt er meer ruimte voor het openbaar vervoer.

Bij de aanleg van het knooppunt bouwen we ook een tramtunnel. De bouw van de tramtunnel gebeurt in opdracht van De Werkvennootschap en maakt onderdeel uit van de toekomstige Sneltram langs de A12 tussen Willebroek, Londerzeel en Brussel-Noord. De tramtunnel heeft de vorm van een U-bak, is ongeveer 700 meter lang en zal onder het op- en afrittencomplex lopen.

Met de Sneltram zal men in de toekomst op 40 minuten tussen Willebroek en Brussel-Noord reizen. Om wildparkeren tegen te gaan, wordt er een carpoolparking voorzien, waar pendelaars zorgeloos hun auto kunnen parkeren wanneer ze de tram nemen.

De Sneltram tussen Willebroek en Brussel maakt deel uit van het Brabantnet. Met het Brabantnet wordt het gemakkelijker om de hoofdstad met het openbaar vervoer te bereiken. Dankzij drie nieuwe tram(bus)-lijnen  kan men zich op een snellere en meer betrouwbare manier verplaatsen met het openbaar vervoer in de Vlaamse Rand rond Brussel. Daardoor kan de druk van het autoverkeer in de randgemeenten afnemen. Brabantnet past bovendien perfect in het multimodale programma Werken aan de Ring.